Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát s quinoou II

Quinoa pochází z Jižní Ameriky, její příprava je snadná, je však nutné ji nezapomenout před přípravou namočit do studené vody, aby se zbavila hořkosti. Smícháním s oblíbenou zeleninou a případně i majonézou připravíte vynikající salát.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Podle návodu na obalu připravíme quinoiu. Krok 2: Veškerou zeleninu očistíme a omyjeme. Krok 3: Do velké mísy dáme na čtvrtky nakrájené ředkvičky, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, na kostky nakrájenou vařenou mrkev, červenou řepu, mozzarellu a na měsíčky nakrájená rajčata. Krok 4: K zelenině přidáme studenou uvařenou quinoiu okapanou kukuřici, strouhaný tvrdý sýr, najemno nakrájenou petrželku a vše zlehka promícháme. Krok 5: Promíchaný salát dáme na talíře nebo do salátové mísy vyložené listy salátu, zakapeme olivovým olejem a dozdobíme olivami. Kdo má rád, může přidat i majonézu. Podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe s rozpečenou bagetou.

TIP: Ředkvičkové saláty

Zveřejněno 10. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát s quinoou II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2m4V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát s quinoou II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2m4V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
quinoa, ředkvičky, cibulka jarní, mrkev, řepa červená, kukuřice sterilovaná, rajče, salát listový, sýr mozzarella, sýr strouhaný, nať petrželová, olej olivový, olivy černé, majonéza

Přidat fotografie receptu