Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z jitrnice

Snad nejoblíbenější zabíjačkovou pochoutkou jsou jitrnice. Připravit z nich můžeme skvělou pomazánku, kterou podáváme na křupavých očesnekovaných topinkách, posypanou nastrouhaným sýrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci ve vroucí vodě uvaříme brambor ve slupce doměkka. Poté jej necháme vychladnout a oloupeme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Jitrnice vymačkáme a společně s bramborem rozmačkáme vidličkou. Sýr nastrouháme. Krok 3: Na oleji osmahneme cibuli, až zesklovatí, přidáme plátky česneku, jitrnice a brambor, okořeníme, prohřejeme, přidáme vejce, mícháme, až nám vejce pomazánku zahustí. Krok 4: Mažeme na topinky, sypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme zeleninou.

TIP: Jak udělat jitrnici na pánvi - rady a tipy

Zveřejněno 10. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z jitrnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6wqy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z jitrnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6wqy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jitrnice, cibule, vejce, sýr tvrdý, brambory, olej, sůl, pepř mletý, majoránka, koření kari, česnek, zelenina

Přidat fotografie receptu