Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polský sernik

Hutný polský dezert z vajec a tvarohu rozhodně stojí za vyzkoušení. Dezert tvoří tvarohová směs posypaná sušeným ovocem, které zvolíme podle naší chuti - skvěle chutnají například švestky, brusinky či rozinky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Potřebné suroviny připravíme předem, aby měly pokojovou teplotu. Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C a plech s vyšším krajem vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, mouku a promícháme dohladka. Nakonec přidáme vejce a zlehka promícháme. Nešleháme, aby v hmotě nebylo moc vzduchu. Krok 4: Nalijeme na plech a posypeme sušeným ovocem. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.

TIP: Další oblíbené tvarohové moučníky

Zveřejněno 11. 2. 2025

Poznámka autora poslirecept

My máme nejraději směs sušených švestek a brusinek. Sernik chutná nejlépe vlažný, druhý den si ho rádi rozpékáme v mikrovlnné troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polský sernik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yAZx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polský sernik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yAZx

Marie

Suroviny:
máslo, cukr, tvaroh, smetana zakysaná, mouka hladká, vejce, ovoce sušené

Přidat fotografie receptu