Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska na rajčatech, kedlubna a holandská omáčka (vhodné pro diabetiky typu 2)

Ve zdravém a vyváženém jídelníčku by se pravidelně mělo objevovat rybí maso, které obsahuje velké množství bílkovin a spoustu zdraví prospěšných látek. Tresčí maso je jemné a má lehce nasládlou chuť. Orestovanou tresku na rajčatech podáváme s vařenou kedlubnou a jemnou holandskou omáčkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubnu očistíme, pokrájíme, dáme do malého kastrolku, přidáme sůl , kurkumu a vodu a uvaříme doměkka. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrájíme na plátky. Tresku osolíme a opepříme. Krok 3: Na pánvi rozpustíme přepuštěné máslo, přidáme cibuli, restujeme a po chvíli vložíme rajčata. Osolíme, opepříme a přidáme tresku a opékáme z obou stran do zlatova. Krok 4: Připravíme omáčku. Žloutky dáme do kastrůlku s dvojitým dnem nebo postavíme do vodní lázně. Osolíme, opepříme, pilně mícháme metlou a postupně přilejeme vývar nebo víno. Krok 5: Až omáčka zhoustne, přidáme studené máslo nakrájené na kostičky. Odstavíme a pilně mícháme dohladka, nakonec vmícháme smetanu.

Zveřejněno 12. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska na rajčatech, kedlubna a holandská omáčka (vhodné pro diabetiky typu 2)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERKwK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska na rajčatech, kedlubna a holandská omáčka (vhodné pro diabetiky typu 2)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERKwK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
treska, rajče, cibule, ghee, sůl, pepř mletý, kedlubna, sůl, kmín drcený, kurkuma, žloutek, vývar masový, šťáva citronová, máslo, smetana, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu