Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kroupový pilaf

Kroupy patří mezi tradiční suroviny české kuchyně. Pokud si s nimi příliš nevíte rady, vyzkoušejte toto dobré a vydatné jídlo s kroupami a mletým vepřovým masem. Není to nic složitého a jistě si pochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kroupy namočíme den předem. Druhý den kroupy uvaříme, propláchneme vodou a necháme okapat. Krok 2: Vepřovou plec opláchneme a nahrubo semeleme. Krok 3: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso, osolíme a opepříme. Za stálého míchání opečeme. Krok 4: Posypeme lžící sladké papriky, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou krátce podusíme. Krok 5: Přebytečnou tekutinu zredukujeme, vmícháme rajčata i s nálevem a uvařené kroupy. Dochutíme nasekaným česnekem a solí. Krok 6: Směs přendáme do pekáče vymazaného sádlem a v předehřáté troubě na 180 °C krátce (asi 15 minut) zapečeme. Krok 7: Podáváme posypané nasekanou petrželkou. Můžeme posypat i nastrouhaným sýrem.

TIP: Do čeho se hodí kroupy

Zveřejněno 13. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupový pilaf

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6WVX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupový pilaf

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6WVX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule, česnek, rajče, kroupy, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, olej, sádlo, petrželka

Přidat fotografie receptu