Nakládaný jablečník
Pokud máte velkou úrodu jablíček, nebo třeba padají na zem a vy nevíte, co s nimi, máme pro vás skvělý tip. Nastrouhejte je, nechte odležet, povařte a zavařte. Jablečník se používá jako náplň do koláčů, pomazánka na chléb, na vdolky, do jogurtu, nebo jen tak.
Suroviny pro 1 dávka
15-17 malých sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 178 kJ / 6 496 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 17,33 g |
Vláknina | 130,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 167 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 500,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka neloupeme, ani nezbavujeme jadřinců, jen je pečlivě omyjeme. Jablka mohou být klidně spadaná, otlučená, ale neměla by být nahnilá.
Krok 2: Poté je nastrouháme na hrubším slzičkovém struhadle tak, že nám v ruce zůstane jen tzv. ohryzek. Pozor, ať se do jablečníku nedostanou jadérka.
Krok 3: Poté nastrouhaná jablka promícháme s cukrem a tlučeným hřebíčkem a přendáme je do kameninové nebo porcelánové nádoby, kde je necháme v chladnu do druhého dne uležet (24 hodin).
Krok 4: Druhý den jablka přendáme do hrnce a pomalu vaříme tak dlouho, až zesklovatí.
Krok 5: Hotová jablka přendáme do čistých skleniček, otřeme okraje, zavíčkujeme a zaváříme 20 minut na 80 °C.
Zveřejněno 20. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládaný jablečník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvRB
Moje poznámka
Nakládaný jablečník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvRB
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 33 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 36 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
zavařování jablek na štrůdl,
zavařování jablek,
zavařování strouhaných jablek,
strouhaná jablka do mrazáku,
nakládaná jablka,
dort kombajn,
zavařovaná strouhaná jablka,
jablečník,
jak zavařit strouhaná jablka,
nakládaná strouhaná jablka,
zavařování nastrouhaných jablek,
zavařovaná jablka,
jablka do mrazáku,
strouhana jablka zavařovani,
nakládané jablka,
zavařování jablek strouhanych,
jak zavařit nastrouhaná jablka,
zavařování strouhaných jablek v troubě,
jak zavařit jablka,
jablka na štrůdl zavařování
Suroviny:
jablko,
cukr krupice,
koření hřebíček
Komentáře (15)