Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové fleky

Češi jsou národ národ houbařů, těší nás je sbírat a ještě raději konzumovat. Těstoviny, uvařené al dente, smícháme s restovanou slaninou a houbami, zalijeme vejcem, zapečeme a výtečná večeře se může podávat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Martina68 Martina68

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Krok 2: Slaninu nebo bok nakrájíme na nudličky, orestujeme v pekáčku, přidáme houby a chvilku podusíme. Krok 3: Těstoviny vmícháme do pekáčku k houbám a slanině, zalijeme rozšlehanými vejci, do kterých jsme přidali sůl a mletý pepř. Krok 4: Pečeme na 220 °C přibližně 45 minut. Podáváme s kyselou okurkou, nakládanou řepou nebo okurkovým salátem

TIP: Oblíbené recepty na houbová jídla

Zveřejněno 12. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové fleky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yAPZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové fleky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yAPZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny maltagliati, slanina, houby, vejce, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu