Houbový krém
Krémová houbová polévka je oblíbená klasika. Výrazná chuť a vůně lesních hub v ní dobře vyniknou. Polévka zasytí díky bramborám, které do ní přidáme. Ty polévku také zahustí. Polévku můžeme podávat s křupavými krutony.
Postup přípravy
Krok 1: Na másle zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli.
Krok 2: Po chvilce přidáme oloupané a na malé kousky pokrájené brambory. Za stálého míchání restujeme, aby se brambory nepřichytly.
Krok 3: Potom zalijeme vývarem, přidáme mražené houby, sůl a pepř.
Krok 4: Brambory uvaříme doměkka a poté vše rozmixujeme do hladkého krému. Do krému přilijeme mléko a asi 3 minuty povaříme.
Krok 5: Krém můžeme ozdobit kousky uvařených hub či krutony.
Zveřejněno 14. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5G1D
Moje poznámka
Houbový krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5G1D
Nejnovější recepty
Kynuté velikonoční vejce
Přidáno před 58 minutami
Kapustové karbanátky
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkové palačinky
Přidáno před 3 hodinami
Zadělávané kedlubny se smaženým salámem
Přidáno před 15 hodinami
Muffiny z červené čočky s tuňákem a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové nudličky s kapií a pórkem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá hrníčková bábovka
Neregistrovaný před 16 sekundami
Jikry s mlíčím v remuládě
Neregistrovaný před 2 minutami
Kotlety na šlehačce
Neregistrovaný před 3 minutami
Valašské frgály
Neregistrovaný před 6 minutami
Kuřecí maso se sýrovou omáčkou
Neregistrovaný před 8 minutami
Restované žampiony
Neregistrovaný před 9 minutami
Krakonošův oheň drůbeží
Neregistrovaný před 13 minutami
Sekaná
Neregistrovaný před 15 minutami
Kapr s křenem
Neregistrovaný před 17 minutami
Suroviny:
máslo,
cibule,
brambory,
vývar kuřecí,
houby mražené,
sůl,
pepř mletý,
mléko
Komentáře