Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátové rizoto

Klasické italské rizoto inspirovalo k mnoha různým variacím. Připravit ho můžeme i v troubě, což nám ušetří čas v kuchyni. Do upečeného rizota pak stačí vmíchat máslo, sýr, ořechy a špenát a můžeme podávat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.  Rýži propláchneme, nasypeme do pekáčku, zalijeme vývarem a pořádně promícháme. Krok 2: Nádobu důkladně zakryjeme alobalem. Pečeme 40 minut, nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla al dente.  Krok 3: Do upečené rýže jemně vmícháme parmazán, nakrájené máslo, sůl a pepř. Poté přidáme nadrobený sýr feta, špenát a vlašské ořechy. Krok 4: Promícháme, aby se máslo rozpustilo a koření prolnulo do směsi. Ihned podáváme.

TIP: Typy a druhy rizota

Zveřejněno 15. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY91r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY91r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže arborio, vývar kuřecí, parmazán, máslo, sůl mořská, pepř mletý, listy špenátové mražené, sýr feta, ořechy vlašské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu