Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové rizoto

Houbové rizoto patří k těm velmi oblíbeným. Výrazná houbová chuť se snoubí s jemnou chutí a konzistencí rizota a spolu tvoří lahodné jídlo. Rizoto je krásně krémové a voní tymiánem a parmazánem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Krok 2: Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm cibuli a utřený stroužek česneku. Krok 3: Do pánve přidáme očištěné a nakrájené houby a smažíme je asi 3 minuty, nebo než začnou hnědnout. Potom přidáme dobře propláchnutou rýži a šafrán a mícháme, aby se rýže obalila olejem. Krok 4: Vývar smícháme s vínem a postupně naběračkou přidáváme do pánve. Po přidání vývaru směs promícháme, a než znovu vlijeme další naběračku, necháme tekutinu plně vstřebat. Krok 5: Až spotřebujeme všechen vývar s vínem, měla by být rýže uvařená. Je-li rýže stále tvrdá, přidáme ještě trochu vývaru nebo vody a podle potřeby dovaříme. Krok 6: Nakonec vmícháme tymián a parmazán. Na závěr opepříme, osolíme a posypeme sýrem.

TIP: Jak na krémové houbové rizoto

Zveřejněno 16. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkg3k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkg3k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej olivový, cibule, česnek, houby lesní, rýže arborio, šafrán, vývar zeleninový, víno bílé, tymián, sýr parmazán strouhaný, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu