Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaninové knedlíčky do polévky

I jednoduchou polévku můžeme vylepšit dobrými knedlíčky. Možností je spoustu, od klasických játrových po drožďové. Skvěle chutnají i knedlíčky slaninové, které mají díky slanině výraznější chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uzenou slaninu nakrájíme nadrobno a částečně rozpustíme na pánvi. Orestujeme jemně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Krok 2: Sejmeme z plotny, do směsi vmícháme na malé kostičky nakrájený rohlík, nasekanou petrželku a vejce. Dochutíme solí, mletým pepřem a špetkou muškátového květu. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 3: Navlhčenýma rukama tvarujeme malé knedlíčky, které zavaříme do mírně vroucí polévky a pod pokličkou deset minut povaříme.

TIP: Jak udělat knedlíčky do polévky a do jakých polévek se nejvíce hodí

Zveřejněno 15. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaninové knedlíčky do polévky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpn3m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaninové knedlíčky do polévky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpn3m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
slanina uzená, slanina anglická, vejce, cibule, rohlík, strouhanka, sůl, pepř mletý, květ muškátový, petrželka

Přidat fotografie receptu