Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí ball tip sous-vide

Hovězí ořech, tedy knukcle nebo ball tip patří mezi ty libovější části masa ze zadní kýty. Nejčastěji jsou z něj připravovány steaky. Podle tohoto receptu si můžete doma připravit skvělý steak metodou sous-vide.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Náročný

Doba přípravy 310 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 300 min

310 min (10 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso rozkrojíme na 2 steaky, osolíme, opepříme a zavakuujeme. Necháme do druhého dne marinovat. Krok 2: Vložíme do vodní lázně, teplotu nastavíme na 57 °C a čas na 5 hodin. Krok 3: Po 5 hodinách maso vyjmeme ze sáčku a na litinové pánvi zprudka opečeme po každé straně cca 1 minutu do zlatova. Nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky a servírujeme s přílohou, kterou máme ke steaku rádi.

TIP: Co je metoda sous-vide a jak ji používat

Zveřejněno 16. 2. 2025

Poznámka autorky Kocmax

Další recepty na www. varimebeztuku.blogspot.com

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí ball tip sous-vide

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPpEz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí ball tip sous-vide

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPpEz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Skvělý recept, akorát dávám dohromady jídla která připravím na oslavu 😀. Hovězí ball tip sous-vide bude pecka, děkuji

Nádhera

Suroviny:
ořechy, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu