Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovarová polévka podle ČSN

Zabijačkové pochutiny patří k české kuchyni zejména v zimním období. Připravte si domácí ovarovou polévku z vepřové hlavy podle tradičních norem. Se spoustou koření a s kroupami zahřeje i zasytí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Pečlivě očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu zalijeme vodou, mírně osolíme, přivedeme k varu, přidáme nové koření, oloupaný a rozkrájený česnek a cibuli. Zvolna vaříme, až maso změkne. Krok 2: Potom vývar scedíme přes hustý cedník a maso nakrájíme na drobnější kostičky. Krok 3: Pečlivě přebrané a propláchnuté kroupy uvaříme doměkka v dostatečném množství mírně osolené vody. Následně je propláchneme studenou vodou a pečlivě okapané zalijeme trochou vývaru z masa a promícháme s nakrájeným masem. Krok 4: Vývar z masa mírně okořeníme mletým pepřem, polévkovým kořením a pečlivě rozdrcenou majoránkou. Krok 5: Maso s kroupami vkládáme do polévky až při servírování.

TIP: Ovarová polévka a jejích mnoho variant

Zveřejněno 17. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovarová polévka podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYJrB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovarová polévka podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYJrB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hlava vepřová, voda, sůl, koření nové koření, česnek, cibule, pepř mletý, kroupy, kroupy, koření polévkové, majoránka

Přidat fotografie receptu