Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené cibule s bešamelem

I z obyčejné cibule můžeme připravit lahodné jídlo. Pod křupavou strouhankou najdeme jemný bešamel se sýrem, který chuť cibule zjemní. Jídlo je hotové za chvíli a vyjde na pár korun.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme a nakrájíme na osminky. Krok 2: Vložíme je do hrnce s osolenou vroucí vodou a povaříme 7 minut. Slijeme přes síto a necháme okapat. Krok 3: V kastrůlku necháme rozpustit máslo. Přidáme hladkou mouku a opražíme ji na světlou jíšku. Zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Krok 4: Trochu osolíme, přidáme strouhaný muškátový oříšek a bílý pepř a 5 minut povaříme za stálého míchání. Když je připravený hladký bešamel, odstavíme ho z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Krok 5: Zapékací misku vytřeme máslem, vložíme do ní připravenou cibuli a zalijeme bešamelem. Krok 6: Nakonec posypeme strouhankou. Dáme na 15 minut zapéct do trouby rozehřáté na 190 °C.

TIP: Další recepty s cibulí

Zveřejněno 18. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené cibule s bešamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2ALA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené cibule s bešamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2ALA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, sůl, máslo, mouka hladká, mléko plnotučné, ořech muškátový, pepř bílý, sýr gouda, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu