Jihočeská couračka s klobásou
Tradiční česká polévka s kysaným zelím, bramborami, klobásou a smetanou je ideální do nepříjemného chladného počasí. Nejenže zasytí a zahřeje, navíc si na ní dobře pochutnáme.
Postup přípravy
Krok 1: Nejdřív zvlášť uvaříme oloupané a na kostičky nakrájené brambory.
Krok 2: Pak oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, přihodíme nakrájenou klobásu a osmahneme.
Krok 3: Poté zaprášíme moukou a zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme zelí, brambory, kmín, trochu cukru a soli a necháme pořádně provařit.
Krok 4: Nakonec přilijeme smetanu.
Zveřejněno 19. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeská couračka s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN64y
Moje poznámka
Jihočeská couračka s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN64y
Nejnovější recepty
Vepřové s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Špíz s brokolicí
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky na oslavu z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Vaječná pomazánka s česnekem a vlašskými ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Makovo-jablečné muffiny
Přidáno před 21 hodinami
Mandlová vláčná bábovka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát z hlávkového zelí
Neregistrovaný před 14 sekundami
Nekynuté rychlokoláčky
Neregistrovaný před 58 sekundami
Šoulet
Neregistrovaný před 1 minutou
Kopretinový dort
Neregistrovaný před 1 minutou
Dort s Krtečkem
Neregistrovaný před 1 minutou
Brambory zapečené s tvarohem
Neregistrovaný před 2 minutami
Chia puddink s acai
Neregistrovaný před 2 minutami
Bramborové šišky
Neregistrovaný před 5 minutami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Neregistrovaný před 5 minutami
Podmáslová buchta - jednoduchá
Neregistrovaný před 5 minutami
Suroviny:
zelí kysané,
brambory,
cibule,
kmín celý,
sůl,
vývar kuřecí,
klobása,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
cukr
Komentáře (1)