Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeská couračka s klobásou

Tradiční česká polévka s kysaným zelím, bramborami, klobásou a smetanou je ideální do nepříjemného chladného počasí. Nejenže zasytí a zahřeje, navíc si na ní dobře pochutnáme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lenkabrutarova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív zvlášť uvaříme oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Krok 2: Pak oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, přihodíme nakrájenou klobásu a osmahneme. Krok 3: Poté zaprášíme moukou a zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme zelí, brambory, kmín, trochu cukru a soli a necháme pořádně provařit. Krok 4: Nakonec přilijeme smetanu.

TIP: Jak připravit polévku z kysaného zelí

Zveřejněno 19. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeská couračka s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN64y

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeská couračka s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN64y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí kysané, brambory, cibule, kmín celý, sůl, vývar kuřecí, klobása, máslo, mouka hladká, smetana, cukr

Přidat fotografie receptu