Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráčky s prejtem

Bramboráky s prejtem a kysaným zelím jsou lahodnou obměnou klasiky české kuchyně. Křupavé placky z bramborového těsta doplněné výraznou chutí prejtu a zelí tvoří syté a voňavé jídlo, které si zamilujete.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Polovinu oloupaných brambor nastrouháme na jemném a druhou polovinu na hrubém struhadle. Krok 2: Zalijeme horkým mlékem a zamícháme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, pepř, zamícháme a na konec zahustíme podle potřeby moukou, na hustší lité těsto. Krok 3: Na sádle smažíme z obou stran menší silnější bramboráčky. Krok 4: Do světlého zelí zamícháme barevné papriky. Krok 5: Prejty ohřejeme. Na každý bramboráček dáme porci prejtu. Položíme kopeček zelí a ozdobíme okurkou, paprikami a petrželkou.

TIP: Jak připravit kupovaný prejt - rady a tipy

Zveřejněno 19. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky s prejtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY9ym

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky s prejtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY9ym

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, vejce, mléko, mouka hladká, sůl, pepř mletý, majoránka sušená, česnek, sádlo, prejt, prejt, zelí kysané, zelí sterilované červené, paprika čerstvá červená, paprika kozí roh, okurky sterilované, petrželka

Přidat fotografie receptu