Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráčky s prejtem

Bramboráky s prejtem a kysaným zelím jsou lahodnou obměnou klasiky české kuchyně. Křupavé placky z bramborového těsta doplněné výraznou chutí prejtu a zelí tvoří syté a voňavé jídlo, které si zamilujete.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Polovinu oloupaných brambor nastrouháme na jemném a druhou polovinu na hrubém struhadle. Krok 2: Zalijeme horkým mlékem a zamícháme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, pepř, zamícháme a na konec zahustíme podle potřeby moukou, na hustší lité těsto. Krok 3: Na sádle smažíme z obou stran menší silnější bramboráčky. Krok 4: Do světlého zelí zamícháme barevné papriky. Krok 5: Prejty ohřejeme. Na každý bramboráček dáme porci prejtu. Položíme kopeček zelí a ozdobíme okurkou, paprikami a petrželkou.

TIP: Jak připravit kupovaný prejt - rady a tipy

Zveřejněno 19. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky s prejtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY9ym

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky s prejtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY9ym

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, vejce, mléko, mouka hladká, sůl, pepř mletý, majoránka sušená, česnek, sádlo, prejt, prejt, zelí kysané, zelí sterilované červené, paprika čerstvá červená, paprika kozí roh, okurky sterilované, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu