Brněnská vepřová kýta
Brněnská vepřová kýta plněná vejci a hráškem je lahodné jídlo, které spojuje šťavnaté maso s barevnou a chutnou náplní. Tento tradiční recept potěší svou sytostí i výraznou chutí, ideální pro slavnostní chvíle či rodinné obědy.
Postup přípravy
Krok 1: Bravčové stehno nakrájame cez vlákna na tenšie rezne, ktoré čiastočne naklepeme, osolíme a okoreníme.
Krok 2: V panvici na roztopenom tuku osmažíme nadrobno nakrájanú šunku, zelený hrášok (pokiaľ je z konzervy, tak bez nálevu) a zalejeme vajíčkami. Premiešame, necháme vajcia zraziť.
Krok 3: Vychladnutou plnkou naplníme rezne, zabalíme a obalíme v trojobale.
Krok 4: Na rozpálenom tuku pomaly smažíme do červena.
Krok 5: Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Zveřejněno 20. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31YM9
Moje poznámka
Brněnská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31YM9
Nejnovější recepty
Roláda s kopřivami
Přidáno před 4 minutami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 4 hodinami
Piškotový beránek II
Přidáno před 15 hodinami
Jidášky
Přidáno před 15 hodinami
Špenátová polévka s vajíčkem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaný jablkový koláč
lacoji před 19 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
jestedka před 20 minutami
Pečené medvědí brambory
trdlo před 2 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
ricci před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
GabKe před 3 hodinami
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
mafinka888 před 3 hodinami
Biskupský beránek - opravdový biskupák
Misa_opo před 3 hodinami
Mandarinková bábovka
Iwana666 před 3 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
JonasM před 4 hodinami
Tvarohové lívance
ovocny.caj před 4 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
šunka,
hrášek,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
olej
Komentáře (3)