Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brněnská vepřová kýta

Brněnská vepřová kýta plněná vejci a hráškem je lahodné jídlo, které spojuje šťavnaté maso s barevnou a chutnou náplní. Tento tradiční recept potěší svou sytostí i výraznou chutí, ideální pro slavnostní chvíle či rodinné obědy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jarka888 Jarka888

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bravčové stehno nakrájame cez vlákna na tenšie rezne, ktoré čiastočne naklepeme, osolíme a okoreníme. Krok 2: V panvici na roztopenom tuku osmažíme nadrobno nakrájanú šunku, zelený hrášok (pokiaľ je z konzervy, tak bez nálevu) a zalejeme vajíčkami. Premiešame, necháme vajcia zraziť. Krok 3: Vychladnutou plnkou naplníme rezne, zabalíme a obalíme v trojobale. Krok 4: Na rozpálenom tuku pomaly smažíme do červena. Krok 5: Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

TIP: Chyby při výběru tuků na smažení a jak jim předejít

Zveřejněno 20. 2. 2025

Poznámka autorky Jarka888

Takto pripravený rezeň sa hodí aj na slávnostné príležitosti a pripravovať ho môžeme aj z kuracieho, morčacieho, či teľacieho mäsa. Dobrú chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brněnská vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31YM9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brněnská vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31YM9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, šunka, hrášek, vejce, sůl, pepř mletý, vejce, mouka hladká, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu