Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný štrúdl s uzeným masem

Jednoduchý štrúdl s výraznou náplní z kysaného zelí a moravského uzeného si můžeme vychutnat jako svačinu, nebo ho nabídnout hostům jako pohoštění. Je chutný a zároveň i dobře zasytí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a chvíli podusíme. Krok 2: Z mouky, vajec, vody a soli vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenkou placku. Krok 3: Na vyválenou placku na­sklá­dáme zelí, nakrájené uze­­né maso a cibuli. Podle po­­tře­­by můžeme přisolit. Krok 4: Plac­­­ku i s náplní stočíme do rolády a nakrájíme na zhruba 10cm kousky. Krok 5: Ty položíme do tukem vy­mazaného pekáčku, podlijeme trochou vody, zakryjeme a dáme péct. Krok 6: Před koncem pečení závin odkryjeme, aby povrch hezky zrůžověl. Krok 7: Nakrájíme a podáváme.

TIP: Jak připravit slané záviny

Zveřejněno 21. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný štrúdl s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8qV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný štrúdl s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8qV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, vejce, voda, uzené moravské, zelí kysané, cibule, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu