Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvová sekaná

Voňavá a šťavnatá sekaná jako od babičky je oblíbená dobrota, kterou si často vychutnáváme s bramborovou kaší. K mletému masu můžeme přidat i pár strouhaných mrkví, bude tak ještě chutnější.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev oškrábeme, opláchneme a nahrubo nastrouháme. Cibuli a česnek oloupeme. Krok 2: Vepřovou plec opláchneme, nakrájíme na kostky a společně s cibulí a rohlíkem umeleme. Krok 3: V míse maso promícháme s vejci, mrkví a hladkou moukou. Dochutíme prolisovaným česnekem, solí a mletým pepřem. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou. Krok 4: Vytvoříme šišku, přendáme ji do pekáče, podlijeme vodou a navlhčenou rukou uhladíme povrch sekané. Krok 5: Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 1 hodinu. Krok 6: Mrkvovou sekanou  podáváme nakrájenou na plátky s bramborovou kaší.

TIP: Desatero rad na téma sekaná

Zveřejněno 22. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDYZo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDYZo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, cibule, česnek, plec vepřová, rohlík, vejce, mouka hladká, sůl, pepř mletý, strouhanka

Přidat fotografie receptu