Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustové šťouchané brambory s uzeným

Kapustové šťouchané brambory s mrkví jsou alternativou ke klasickým šťouchaným bramborám. Tahle příloha je však pestřejší a chuťově bohatší. Kapusta se navíc skvěle pojí s uzeným masem i vejcem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou kapustu (bez tvrdých žeber), nahrubo nastrouhanou mrkev, osolíme, opepříme, podlijeme a podusíme doměkka. Poté necháme vykapat na sítku. Krok 2: Oloupané a nakrájené brambory zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme do měkka. Vodu slijeme. Krok 3: K bramborám přidáme kapustovou směs, promícháme a dochutíme. Krok 4: Ze 4 vajec usmažíme sázená vejce (volská oka). Plátky krkovice opečeme na trošce oleje. Krok 5: Kapustové šťouchané brambory podáváme s plátkem uzeného masa a volským okem.

TIP: Inspirace na pokrmy s uzeným masem

Zveřejněno 23. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové šťouchané brambory s uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY9Jy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové šťouchané brambory s uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY9Jy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, kapusta, mrkev, cibule, sádlo, sůl, pepř mletý, kmín celý, krkovice uzená, vejce, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu