Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lodičky s jitrnicí

Výborná svačina nebo večeře, při které zužitkujete zbytky zelí a jitrnice z masopustního veselí. Lodičky z kynutého těsta, plněné zelím a jitrnicemi jsou typickým jídlem "do ruky" a potěší všechny mlsné chlapy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 60 minut kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 60 minut kynutí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Promícháme mouku a droždí, přidáme olej, sůl, žloutk a po částech vlažné mléko. Zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu kynout. Krok 2: Těsto rozdělíme na několik částí (velikost podle vlastní potřeby). Každý kousek rozválíme na placičku, na střed dáme trochu zelí a položíme kousek jitrnice. Placičku na obou koncích spojíme k sobě tak, abychom získali lodičku. Krok 3: Lodičky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 10 minut vykynout. Krok 4: Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem. Krok 5: Pečeme na 180 °C dozlatova asi 20-25 minut.

TIP: Slané vdolky

Zveřejněno 23. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lodičky s jitrnicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2mPn

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lodičky s jitrnicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2mPn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, olej, droždí, žloutek, mléko, sůl, jitrnice, zelí kysané, sýr tvrdý, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu