Pikantní losos
Lahodný a jemný losos v pikantní zkaramelizované krustě chutná výborně s citronem, rýží a hráškem. Sladký hrášek vyváží pikantní chuť chilli. Navíc tento chutný pokrm připravíte během chvilky.
Postup přípravy
Krok 1: Filety omyjeme a osušíme papírovou utěrkou.
Krok 2: Poté je potřeme z obou stran olivovým olejem.
Krok 3: V hlubokém talíři promícháme třtinový cukr s nahrubo mletým chilli, s římským kmínem, solí, pepřem a jednotlivé filety ve směsi obalíme.
Krok 4: Zbylý olej rozpálíme v pánvi a zprudka lososa opečeme z obou stran. Třtinový cukr by měl krásně zkaramelizovat a vytvořit pikantní krustu.
Krok 5: Takto upravenou rybu podáváme s plátkem citronu. Chutná příloha je vařená rýže a zelený hrášek.
Zveřejněno 24. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní losos
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8vj
Moje poznámka
Pikantní losos
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8vj
Nejnovější recepty
Nádivka z malých květákových růžiček
Přidáno před 1 hodinou
Škvarkové krouceniny
Přidáno před 1 hodinou
Nádivková příloha z rohlíků
Přidáno před 1 hodinou
Pikantní losos
Přidáno před 3 hodinami
Masová paštika podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Vločková polévka
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Suroviny:
olej olivový,
cukr třtinový,
chilli,
římský kmín mletý,
sůl,
pepř mletý,
citron
Komentáře