Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní losos

Lahodný a jemný losos v pikantní zkaramelizované krustě chutná výborně s citronem, rýží a hráškem. Sladký hrášek vyváží pikantní chuť chilli. Navíc tento chutný pokrm připravíte během chvilky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Filety omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Krok 2: Poté je potřeme z obou stran olivovým olejem. Krok 3: V hlubokém talíři promícháme třtinový cukr s nahrubo mletým chilli, s římským kmínem, solí, pepřem a jednotlivé filety ve směsi obalíme. Krok 4: Zbylý olej rozpálíme v pánvi a zprudka lososa opečeme z obou stran. Třtinový cukr by měl krásně zkaramelizovat a vytvořit pikantní krustu. Krok 5: Takto upravenou rybu podáváme s plátkem citronu. Chutná příloha je vařená rýže a zelený hrášek.

TIP: Nejlepší recepty z lososa

Zveřejněno 24. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní losos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8vj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní losos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8vj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej olivový, cukr třtinový, chilli, římský kmín mletý, sůl, pepř mletý, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu