Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nádivka z malých květákových růžiček

Oblíbenou nádivku můžeme připravit také z květákových růžiček. Květák navíc obsahuje spoustu vlákniny, tento pokrm tak zasytí na delší dobu. Nádivku hojně posypeme strouhaným sýrem a upečeme v troubě dozlatova.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na malé růžičky, které dáme do vroucí osolené vody, povaříme 5 minut a necháme na sítku okapat. Maso a oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a sýr nahrubo nastrouháme. Krok 2: Zapékací misku vyložíme pečicím papírem. Na dno rozprostřeme květákové růžičky, posypeme je masem, petrželkou a cibulkou. Krok 3: V misce prošleháme vejce s majonézou, zakysanou smetanou, škrobem, pepřem a muškátovým oříškem. Směsí zalijeme květák a na povrch rozprostřeme nastrouhaný sýr. Krok 4: Zapečeme v troubě na 180 °C dozlatova.

TIP: Jaké pokrmy uvařit z květáku?

Zveřejněno 24. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka z malých květákových růžiček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRAX4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka z malých květákových růžiček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRAX4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, vejce, majonéza, smetana zakysaná, maso uzené, škrob, cibule červená, petrželka, sýr mozzarella, sůl, pepř mletý, strouhaný muškátový oříšek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu