Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce
Dobrý knedlík s omáčkou patří mezi klasická jídla české kuchyně. Do tohoto kynutého knedlíku přidáme i uzené maso, díky tomu má výraznější chuť. Skvěle chutná například s křenovou omáčkou.
Postup přípravy
Krok 1: Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do mísy vysypeme mouku, přidáme vejce, kvásek, sůl, kousky uzeného masa a na kostičky nakrájenou housku. Vypracujeme těsto a necháme jej vykynout na teplém místě.
Krok 3: Z těsta tvoříme knedlíky, které ještě necháme chvíli vykynout.
Krok 4: Pak je vaříme pomalým varem na každé straně asi 5 minut.
Krok 5: Knedlíky podáváme například ke křenové omáčce.
Zveřejněno 25. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2A3L
Moje poznámka
Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2A3L
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 11 hodinami
Boží milosti
Přidáno před 23 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 43 minutami
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Akinom1978 před 1 hodinou
Krkovice na leču a smetaně
zujali před 1 hodinou
Štrúdl s tvarohem
PavlaSl. před 1 hodinou
Biskupský beránek
Birdmann před 2 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
Sluncejasne před 2 hodinami
Nejrychlejší a nejchutnější velikonoční bochánek
veronika_straka před 3 hodinami
Velikonoční mini mazance
veronika_straka před 3 hodinami
Německý dort s mákem a tvarohem
horakkarlos před 3 hodinami
Suroviny:
mléko,
cukr krupice,
droždí čerstvé,
mouka hrubá,
vejce,
sůl,
maso uzené,
houska
Komentáře