Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce
Dobrý knedlík s omáčkou patří mezi klasická jídla české kuchyně. Do tohoto kynutého knedlíku přidáme i uzené maso, díky tomu má výraznější chuť. Skvěle chutná například s křenovou omáčkou.
Postup přípravy
Krok 1: Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do mísy vysypeme mouku, přidáme vejce, kvásek, sůl, kousky uzeného masa a na kostičky nakrájenou housku. Vypracujeme těsto a necháme jej vykynout na teplém místě.
Krok 3: Z těsta tvoříme knedlíky, které ještě necháme chvíli vykynout.
Krok 4: Pak je vaříme pomalým varem na každé straně asi 5 minut.
Krok 5: Knedlíky podáváme například ke křenové omáčce.
Zveřejněno 25. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2A3L
Moje poznámka
Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2A3L
Nejnovější recepty
Pikantní kuřecí směs s enoki a zeleninou
Přidáno před 43 minutami
Placky z kedlubny a tvarohu
Přidáno před 1 hodinou
Snídaňové houstičky z cottage bez mouky
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Kynutý závin s mákem a švestkami
Přidáno před 7 hodinami
Koláč s tvarohem, meruňkami a drobenkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka po vaření chlupatých knedlíků - (Psí vejkrop)
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:41
Citrónová babeta
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:39
Špagety s kapary
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:34
Piškoťák
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:30
Dobrý knedlík z mikrovlné trouby
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:30
Vepřová pečeně (karé) se zelenými fazolkami
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:29
Kečup Standard a dle Rettigové
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:29
Selská omeleta se zelím
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:29
Nakládané maso od tchýně
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:29
Vánoční bramborový salát - speciál
Neregistrovaný 24. 2. 2025 15:29
Suroviny:
mléko,
cukr krupice,
droždí čerstvé,
mouka hrubá,
vejce,
sůl,
maso uzené,
houska
Komentáře