Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce

Dobrý knedlík s omáčkou patří mezi klasická jídla české kuchyně. Do tohoto kynutého knedlíku přidáme i uzené maso, díky tomu má výraznější chuť. Skvěle chutná například s křenovou omáčkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy vysypeme mouku, přidáme vejce, kvásek, sůl, kousky uzeného masa a na kostičky nakrájenou housku. Vypracujeme těsto a necháme jej vykynout na teplém místě. Krok 3: Z těsta tvoříme knedlíky, které ještě necháme chvíli vykynout. Krok 4: Pak je vaříme pomalým varem na každé straně asi 5 minut. Krok 5: Knedlíky podáváme například ke křenové omáčce.

TIP: Další recepty na knedlíky

Zveřejněno 25. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2A3L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2A3L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mléko, cukr krupice, droždí čerstvé, mouka hrubá, vejce, sůl, maso uzené, houska

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu