Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky v tomatové lázni

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 064 kJ /
4 078 kcal
Bílkoviny273,08 g
Tuky51,39 g
Vláknina49,73 g
Cholesterol 725 mg
Sodík 817 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy607,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechno mleté maso pořadně promícháme s kořením na mletá masa, solí, pepřem, mletou paprikou a následně vmícháme uvařenou rýži. Krok 2: Poctivě propracujeme a naplníme do připravených paprik zbavených jadřinců, pro jistotu, že bude paprika naplněna celá uřízneme špičku papriky. Krok 3: Poskládáme do pekáče a zalijeme rajskou šťávou, smíchanou s protlakem a nadrobno nakrájenou cibulí. Je vhodné, aby papriky byly ponořeny ze ¾. Krok 4: Pečeme v troubě zakryté cca 45 minut a poté dopečeme bez poklice cca 15 minut. Krok 5: Vzniklou omáčku můžeme zahustit instantní jíškou a nebo vůbec ne, záleží jak nám to vyhovuje. Příloha vařené brambory nebo houskový knedlík.

Zveřejněno 21. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky v tomatové lázni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XoZg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky v tomatové lázni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XoZg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Tyto plněné papriky mě naučila moje babička, která žila nějaký čas v Jugoslávii. Tam je dělali tak, že papriky naplnili do tři čtvrtě opravdu mletým masem smíchaným s rýží uvařenou jen napůl, pak je naskládali do hrnce a zalili nezahuštěnou rajskou omáčkou. Na mírném plameni je pak vařili asi půl hodiny. Jedli se s čerstvým chlebem a nebo v tom vedru jen tak studené. Když k tomu uděláte okurkový salát, tak není v létě nic lepšího.

inovace velmi zdařilá :yes::-D v sobotu zrealizováno a opravdu rodince chutnalo:-p

nádhera :yes::-D letos mám nějaký skluz ještě jsem je toto léto nedělala, tak brzy napravím:-p

Inovace fotek a použitého koření v receptu;-);-);-)

... čítal som jeden recept na FaceBooku, kde pani Irenka namiesto mäsa tam dáva drvené orechy a doporučuje to pre vegetariánov ... vyskúšal som a je to doslovne "bomba" ... doporučujem skúsiť :-!:-*

naše oblíbené jídlo + bod ;-)

Jani, instantní jíška je náhodou super!!

vše dobré, ale vadí mě ta inst.jíška:-O, není lepší smetana (např.s moukou):-? no, tak nevím, já to tak "hustím":-?:-D

Tématické fráze:
plněné papriky, plněné papriky pečené, plněné papriky recept, slovenske plnene papriky sk, plněné papriky s protlakem, recept na plněné papriky, protlak z paprik, pečené plněné papriky s protlakem, plněné papriky v rajčatové omáčce, recept plněné papriky, plněné papriky s uvařeným mletým masem s rajskou omáčkou, plněné papriky s rajskou štavou, plněné papriky s rajskou štavou, "protlak z paprik", slovenske plněné papriky, mlété papriky, plněná paprika recept, koření do plněných paprik, plněné papriky v tomatové omáčce, plněné papriky se šťávou

Suroviny:
maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, paprika čerstvá žlutá, rýže, cibule, paprika sušená sladká, koření na mleté maso, šťáva rajčatová, protlak rajčatový, cukr, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu