Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky v tomatové lázni

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 064 kJ /
4 078 kcal
Bílkoviny273,08 g
Tuky51,39 g
Vláknina49,73 g
Cholesterol 725 mg
Sodík 817 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy607,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechno mleté maso pořadně promícháme s kořením na mletá masa, solí, pepřem, mletou paprikou a následně vmícháme uvařenou rýži. Krok 2: Poctivě propracujeme a naplníme do připravených paprik zbavených jadřinců, pro jistotu, že bude paprika naplněna celá uřízneme špičku papriky. Krok 3: Poskládáme do pekáče a zalijeme rajskou šťávou, smíchanou s protlakem a nadrobno nakrájenou cibulí. Je vhodné, aby papriky byly ponořeny ze ¾. Krok 4: Pečeme v troubě zakryté cca 45 minut a poté dopečeme bez poklice cca 15 minut. Krok 5: Vzniklou omáčku můžeme zahustit instantní jíškou a nebo vůbec ne, záleží jak nám to vyhovuje. Příloha vařené brambory nebo houskový knedlík.

Zveřejněno 21. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky v tomatové lázni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XoZg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky v tomatové lázni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XoZg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Tyto plněné papriky mě naučila moje babička, která žila nějaký čas v Jugoslávii. Tam je dělali tak, že papriky naplnili do tři čtvrtě opravdu mletým masem smíchaným s rýží uvařenou jen napůl, pak je naskládali do hrnce a zalili nezahuštěnou rajskou omáčkou. Na mírném plameni je pak vařili asi půl hodiny. Jedli se s čerstvým chlebem a nebo v tom vedru jen tak studené. Když k tomu uděláte okurkový salát, tak není v létě nic lepšího.

inovace velmi zdařilá :yes::-D v sobotu zrealizováno a opravdu rodince chutnalo:-p

nádhera :yes::-D letos mám nějaký skluz ještě jsem je toto léto nedělala, tak brzy napravím:-p

Inovace fotek a použitého koření v receptu;-);-);-)

... čítal som jeden recept na FaceBooku, kde pani Irenka namiesto mäsa tam dáva drvené orechy a doporučuje to pre vegetariánov ... vyskúšal som a je to doslovne "bomba" ... doporučujem skúsiť :-!:-*

naše oblíbené jídlo + bod ;-)

Jani, instantní jíška je náhodou super!!

vše dobré, ale vadí mě ta inst.jíška:-O, není lepší smetana (např.s moukou):-? no, tak nevím, já to tak "hustím":-?:-D

Tématické fráze:
plněné papriky, plněné papriky pečené, plněné papriky recept, slovenske plnene papriky sk, plněné papriky s protlakem, recept na plněné papriky, protlak z paprik, pečené plněné papriky s protlakem, plněné papriky v rajčatové omáčce, recept plněné papriky, plněné papriky s uvařeným mletým masem s rajskou omáčkou, plněné papriky s rajskou štavou, plněné papriky s rajskou štavou, "protlak z paprik", slovenske plněné papriky, mlété papriky, plněná paprika recept, koření do plněných paprik, plněné papriky v tomatové omáčce, plněné papriky se šťávou

Suroviny:
maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, paprika čerstvá žlutá, rýže, cibule, paprika sušená sladká, koření na mleté maso, šťáva rajčatová, protlak rajčatový, cukr, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu