Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře zapečené s hruškou a gorgonzolou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 464 kJ /
2 262 kcal
Bílkoviny360,62 g
Tuky74,65 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 983 mg
Sodík 1,91 g
Sůl1,96 g
Sacharidy33,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200°C. Krok 2: Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na směsi másla a olivového oleje z obou stran (asi 7 minut). Krok 3: Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a podélně nakrájíme. Krok 4: Opečené maso i s výpekem přendáme do zapékací misky, poklademe plátky hrušky a gorgonzoly. Krok 5: Zapékáme asi 10 minut, až se sýr začne roztékat.

Zveřejněno 21. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře zapečené s hruškou a gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yv12

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře zapečené s hruškou a gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yv12

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Opět luxusní receptík a fotečky ... nádhera a bodík :yes: +11

Eli, kreativita receptu a kouzelných fotek si zaslouží poslední bodík do desítky;-). :-!:-)):yes::yes::yes:

Já jsem myslela, že je to hruška :-8:-8, ale ta kaše se k tomu taky hodí výborně a navíc patří k našim nejoblíbenějším přílohám :-p:-). Máš to zkrátka super :yes:

Maris, ten kopeček pod petrželkou je bramborová kaše...:-)

Hruška s gorgonzolou je úžasná kombinace za tepla i na studeno, kuře k tomu.. to musí být dobrůtka! Eli, co jste měli jako přílohu ? Na fotkách / krásných :yes: / nic nevidím, nebo špatně koukám:-8. Já osobně bych k tomu viděla rýži nebo čerstvou křupavou bagetku :-p

Já mám moc ráda hrušky, ale bohužel ty máslové za syrova nemůžu jíst - ne alergie, ale nějak mi nedělají dobře při trávení (přesněji řečeno mi působí jisté bolesti). Tenhle způsob jejich konzumace je pro mě ideální...tepelně upravené, k tomu výrazný sýr a flák masa...:-p:-p. Jsem moc ráda, že se recept i fotky líbí - vyzkoušejte, myslím, že nebudete litovat.

Eli, boďka i ode mě za tu zajímavou kombinaci.:yes: V receptu jsou suroviny, které můžu a navíc je jednoduchý a rychlý. Šikula!;-):yes:

Eli, to se mi líbí:yes: je to rychlé a kombinace hrušky a gorgonzoly musí být vynikající:yes::yes: určitě vyzkouším:yes: +

No opět bod. Už mám uloženo, moc se mi líbí recept, o fotce ani nemluvím.:yes::yes::yes:

Je to skvěle šťavnaté a lahodné chuti, to tedy musím napsat...:-p:-p;-) Inspirováno mojí oblíbenou restaurací.
Moc díky za zájem a bodíky!! :-)

Elizo:-)velmi podobnou kombinaci jsem už jedla:-p,takže boďka je tvoje a to po právu:-).Krásný recept a krásné fotky;-).

Kombinace masa a hrušky je skvělá :yes::yes: V létě jsem v rámci soutěže dělala vepřové zapečené s hruškou a šunkou v alobalu a bylo to vynikající, takže někdy zkusím i tento tvůj recept s gorgonzolou.;-) +:yes:

Díky, Eli, ale ne, byl to Otík "Sodoma Gomora":-D:-)), jak vždycky říkal "co to je zase, Kelišová?" Nebo tak nějak:-)):-D

Joj, zapomněla jsem poděkovat za komentáře...Takže Ď. :-)

Jani, gorgonzola je sýr s plísní, podobný naší nivě. Je možné použít i například rokfor.
Nebyl Otík (Rákosník) v Vesničko má, středisková? I když já ty Slunce, sena... zas tak nakoukané nemám ;-), třeba tam byl také nějaký...

Tématické fráze:
kuře na hruškách, gorgonzola recepty, kuře s hruškami, kuřecí maso s gorgonzolou, maso na hruškách, kuřecí maso s hruškou, maso s hruškami, maso s hruskou, hrušky, maso, recept gorgonzola, kuřecí s gorgonzolou, recepty s gorgonzolou, kuřecí s hruškami, gorgonzola recept, kuřecí s hruškou, kure s hruskama, gorgonzola, pecene kure na hruskach, hrušky s masem, kuřecí maso na hruškách

Suroviny:
prsa kuřecí, hruška, gorgonzola, máslo, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu