Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žebrácké karbanátky

Žebrácké karbanátky připravíme tak, že do nich kromě mletého masa přidáme i strouhané brambory. Karbanátky tak vyjdou levněji, na dobré chuti jim to ale neubírá. Na závěr je osmažíme a podáváme se zeleninou a topinkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, opláchneme a najemno nastrouháme. Krok 2: V míse smícháme mleté maso, brambory, vejce, nasekanou cibuli s česnekem, mléko a hladkou mouku. Dochutíme solí, pepřem, hořčicí a nasekanou petrželkou. Krok 3: Dobře promícháme, podle potřeby případně zahustíme strouhankou. Krok 4: Vytvoříme kulaté placičky, které po obou stranách opékáme na pánvi s malým množstvím oleje. Krok 5: Podáváme posypané nasekanou petrželkou, doplněné čerstvou zeleninou a česnekovou topinkou.

TIP: Další recepty na karbanátky

Zveřejněno 27. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebrácké karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2mWn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebrácké karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2mWn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté, cibule, česnek, vejce, brambory, mouka hladká, mléko, hořčice dijonská, strouhanka, sůl, pepř mletý, olej, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu