Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Balkánské játrové nudličky

S játry se velice snadno a rychle pracuje. Jsou vhodná na minutky, třeba jako v tomto receptu. Na cibulce podušenou směs paprik a rajčat doplní právě nudličky z jater a rajčatový protlak. Výživný a chutný pokrm.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme. Obě cibule a rajčata nakrájíme na klínky, papriky na proužky. Krok 2: Na pánev dáme jednu lžíci oleje a restujeme žlutou cibuli, až zesklovatí. Přidáme papriky, osolíme, opepříme, dle potřeby podlijeme a dusíme do poloměkka. Přidáme červenou cibuli, rajčata a krátce podusíme. Zeleninovou směs dáme stranou. Krok 3: Na pánev dáme lžíci oleje a prudce, do měkka, opečeme játra nakrájená na nudličky. Krok 4: K opečeným játrům přidáme podušenou zeleninu, rajčatový protlak, vše ještě dochutíme solí, pepřem a necháme chvilku prohřát. Jako přílohu použijeme rýži a zeleninu.

Zveřejněno 26. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balkánské játrové nudličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8w9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balkánské játrové nudličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8w9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra vepřová, cibule, cibule červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, rajče, sůl, pepř mletý, olej, protlak rajčatový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu