Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový jazyk na česneku

I když na první pohled tak nepůsobí, je vepřový jazyk opravdovou delikatesou a jedním z nejlepších kousků vepřového masa. Připravte jej jednoduše, osmahnutím na sádle s výpekovou omáčkou, s cibulí a česnekem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jazyky uvaříme ve slané vodě s pěti stroužky česneku. Krok 2: Uvařené jazyky ihned přendáme do studené vody a oloupeme je. Jazyky nakrájíme na plátky, dle chuti je osolíme, opepříme a osmahneme na sádle. Krok 3: Do výpeku dáme na klínky nakrájenou cibuli, restujeme ji, až zesklovatí a na minutku přidáme osmahnout plátky česneku. Krok 4: Do pánve přidáme 200 ml vývaru, necháme ho téměř vyvařit, přidáme půl lžíce polohrubé mouky, zamícháme, zalijeme vývarem (množství tolik, kolik chceme mít sosu) a necháme povařit. Ještě dochutíme a vložíme prohřát plátky jazyka.

TIP: Zabíjačka bez zabíjačky - jak zpracovat vepře bez porážky

Zveřejněno 26. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový jazyk na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB1xQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový jazyk na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB1xQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jazyk vepřový, cibule, česnek, sádlo, vývar masový, sůl, pepř mletý, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu