Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčkové BBQ kostky

Kvalitní kus masa, ke kterému bůček patří, se skvěle hodí na gril. Nakrájený na kostky, dochucený pikantnějším kořením, bude skvělým zobáním nejen k pivu. Grilované maso doplní také výrazná zálivka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z bůčku odstraníme kůži a nakrájíme jej na větší kostky, které při delším grilování nevyschnou nebo se nespálí. Krok 2: Maso nakořeníme směsí BBQ koření, které je lehce pikantní a zakouřené. Nebojíme se použít větší množství koření a kostky v něm pořádně obalit ze všech stran. Krok 3: Kostky naskládáme na grilovací rošt tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Grilujeme při 120 °C asi 3 hodiny. Krok 4: Mezitím připravíme BBQ zálivku: do vývaru přidáme BBQ omáčku, trochu cukru a přidáme chilli floky, aby mělo maso pořádný říz. Promícháme a krátce povaříme. Krok 5: Kostky z grilu přemístíme do hliníkové misky, zalijeme připravenou zálivkou, přikryjeme alobalem a grilujeme ještě další hodinu. Omáčka by měla mít při dokončení konzistenci hustšího sirupu.

TIP: Jak na BBQ omáčku

Zveřejněno 27. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčkové BBQ kostky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrAMG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčkové BBQ kostky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrAMG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
bůček vepřový, koření, vývar masový, cukr, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu