Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy patří mezi klasické suroviny české kuchyně. Mají velký podíl vlákniny a mnoho vitamínů, proto určitě stojí za to zařadit je do našeho jídelníčku. Ochutnejte je s hráškem a hlívou a jistě si pochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krupky propláchneme, zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut, než změknou. Pak je slijeme a hned propláchneme studenou vodou. Krok 2: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a poté i na kousky nakrájenou hlívu. Krok 3: Přidáme na plátky nakrájený česnek, špetku tymiánu a dochutíme solí a pepřem. Promícháme s krupkami. Krok 4: Mražený hrášek propláchneme pod vroucí vodou a vmícháme do jídla. Krok 5: Podáváme se salátovými lístky.

TIP: Do čeho se hodí kroupy

Zveřejněno 2. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupy s hráškem a hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxAPp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupy s hráškem a hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxAPp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krupky, sádlo, cibule, hlíva ústřičná, česnek, tymián, sůl, pepř mletý, hrášek mražený,

Přidat fotografie receptu