Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veselé jarní perníčky

Medové perníčky, které pěkně voní perníkovým kořením, mají rády rády hlavně děti, které mohou pomáhat i při přípravě a zdobení. Pokud se chcete naladit na jarní náladu, připravte perníčky ve veselých jarních a velikonočních tvarech.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 10 min + odležení do druhého dne

110 min (100 min příprava + 10 min tepelná úprava, + odležení do druhého dne)

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na vále promícháme mouku, moučkový cukr, jedlou sodu a perníkové koření. Přidáme med, vejce, rum a vypracujeme těsto. Krok 2: Z těsta vyválíme placku silnou asi 4 mm a vykrajujeme z ní pomocí vykrajovátek různé velikonoční tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Krok 3: Perníky necháme přes noc odpočinout a druhý den je upečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu asi 10 minut. Při pečení se řídíme zkušeností s vlastní troubou. Krok 4: Po vychladnutí je potřeme polevou připravenou utřením cukru s citronovou šťávou. Krok 5: Po zaschnutí můžeme perníčky ještě dozdobit barevnou bílkovou polevou, cukrovým zdobením apod.

TIP: Jak obarvit polevu na perníčky

Zveřejněno 5. 3. 2025

Poznámka autora poslirecept

Pokud chceme mít perníčky měkké, musíme je nechat 2-3 týdny rozležet a teprve potom ozdobit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veselé jarní perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7q3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veselé jarní perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7q3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, med, vejce, rum, koření do perníku, cukr moučkový, šťáva citronová, potravinářské barvivo, zdobení

Přidat fotografie receptu