Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka ve slaninovém kabátku s hořčičným přelivem

Vepřovou panenku připravíme velice rychle, stačí ji osmažit. Díky slaninovému kabátku bude krásně šťavnatá. Jemné maso podáváme s výraznou omáčkou, kterou ochutíme ostrou dijonskou hořčicí a balzamikovým octem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

dajens dajens

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku nakrájíme na 2,5cm plátky, které osolíme a opepříme. Po obvodu je omotáme plátky slaniny a zavážeme provázkem. Krok 2: Smažíme ze všech stran na rozpáleném oleji. Maso poté vyjmeme. Krok 3: K výpeku z masa přidáme lžičku dijonské hořčice, zbytek oleje, zakápneme balzamikovým octem a přidáme prolisovaný česnek. Necháme chvíli provařit a dle chuti dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Jako přílohu použijeme opečené brambory nebo hranolky.

TIP: Jak rychle připravit vepřovou panenku

Zveřejněno 8. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka ve slaninovém kabátku s hořčičným přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k1R1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka ve slaninovém kabátku s hořčičným přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k1R1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, slanina, česnek, olej olivový, ocet balsamiko, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu