Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelín v pivním těstíčku

Smažený hermelín je oblíbená klasika, kterou připravíme během chvíle. Na povrchu je krásně křupavý, uvnitř zase krémový. Místo obvyklého trojobalu ho můžeme obalit v pivním těstíčku, které je nadýchanější a lehčí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme vejce, pivo a hladkou mouku na husté, hladké těstíčko, které dochutíme česnekem utřeným se solí, polévkovým kořením a špetkou pepře. Krok 2: Hermelíny obalíme v těstíčku, ihned vložíme do rozehřátého oleje a smažíme nejprve po jedné straně. Krok 3: Potom na hermelíny rozdělíme zbývající těstíčko, otočíme je a pomalu je smažíme i na druhé straně do zlatova. Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami, čerstvou zeleninou a brusinkami.

TIP: Jak udělat smažený hermelín

Zveřejněno 9. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelín v pivním těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31KlO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelín v pivním těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31KlO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr hermelín, pivo světlé, vejce, mouka hladká, česnek, koření polévkové, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu