Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na červeném víně

Pokud chcete rodinu překvapit něčím výjimečným, připravte hovězí na červeném víně. Pomalu dušené maso na kořenové zelenině je krásně šťavnaté a plné chutí. Červené víno pokrm pozvedne ještě o stupínek výš. Podávejte nejlépe s bramborami vařenými ve slupce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Krok 2: Hovězí maso nakrájíme na větší kostky a obalíme na talířku v hladké mouce. Krok 3: V hrnci zahřejeme olej a osmažíme na něm maso obalené v mouce. Jakmile je maso osmažené ze všech stran, vyndáme ho na talíř a uchováme v teple. Krok 4: K výpeku v hrnci přidáme dle potřeby olej a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu. Když zelenina začne chytat barvu, přidáme k ní lžíci rajčatového protlaku a promícháme. Do zeleninové směsi přilijeme červené víno a necháme ho z části odvařit. Krok 5: Do hrnce vrátíme osmažené maso i se šťávou, přivedeme k varu a vše zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso ponořené. Vše důkladně promícháme, uvolníme i přípečky ze dna hrnce. Krok 6: Do hrnce přidáme bobkové listy, nové koření, mletý barevný pepř a sůl. Pozvolna dusíme pod pokličkou do úplného změknutí masa asi 60-80 minut. Dle potřeby mícháme a podléváme horkou vodou. Krátce před dovařením přidáme sušený tymián a dle chuti dosolíme. Krok 7: Podáváme nejlépe s bramborami vařenými ve slupce.

TIP: Jak rychle oloupat vařené brambory

Zveřejněno 8. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J67qP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J67qP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec hovězí loupaná, olej, mouka hladká, cibule, mrkev, celer, protlak rajčatový, víno červené, sůl, pepř čtyř barev, bobkový list, koření nové koření, tymián sušený

Přidat fotografie receptu