Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák na tymiánu

Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a připravit si zcela bezmasý pokrm. Květák s rajčatovou směsí, zapečený v troubě, příjemně voní po tymiánu. Příprava tohoto pokrmu není nijak složitá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Od květáku oddělíme krajní velké růžičky a střed nakrájíme na 4 díly. Vše povaříme 5 minut ve slané vodě. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Zapékací misku vytřeme olejem. Do loupaných rajčat přidáme sůl, pepř, tymián, prolisovaný česnek a trochu rozmixujeme. Krok 3: Na dno zapékací misky dáme květák, polijeme rajčatovou směsí a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180°C a průběžně přeléváme rajčatovou směsí.

TIP: Jaké pokrmy uvařit z květáku?

Zveřejněno 10. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYXQN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYXQN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, olej, rajče loupané, česnek, sůl, pepř mletý, tymián, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu