Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kulajda se ztraceným vejcem

Tradiční česká polévka plná lahodné smetany, voňavého kopru a lesních hub! Kulajda se ztraceným vejcem je harmonickým spojením jemné kyselé chuti a krémové konzistence, které zahřeje a potěší každého milovníka poctivé domácí kuchyně.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do vývaru vložíme houby, celý brambor, sůl a kmín. Vaříme asi 0,5 hodiny, aby houby a brambor byly měkké a vývar se zredukoval. Brambor vyndáme a dáme stranou. Krok 2: V mléce rozmícháme mouku a přilijeme k houbám. Povaříme asi 10 minut. Zjemníme smetanou, a nakonec přidáme nasekaný kopr. S koprem už nevaříme. Krok 3: Servírujeme se ztraceným vejcem a nakrájeným bramborem. Navrch ještě ozdobíme čerstvým koprem a petrželkou.

TIP: Jak uvařit kulajdu - jednoduchý recept

Zveřejněno 10. 3. 2025

Poznámka autorky Kocmax

Další recepty na www.varimebeztuku.com

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kulajda se ztraceným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBRNN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kulajda se ztraceným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBRNN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
houby sušené, kopr, smetana na vaření, mléko nízkotučné, vývar masový, brambory, mouka hladká, kmín drcený, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu