Zelánky
Zelné placky u nás mají dlouhou tradici a připravují se na různé způsoby. Tyto připravíme z kysaného zelí a ochutíme je kmínem, česnekem a majoránkou. Po usmažení pěkně voní a jsou na povrchu křupavé.
Postup přípravy
Krok 1: Kysané zelí dáme do mísy a důkladně vymačkáme. Když je skoro suché, pokrájíme ho na menší kousky.
Krok 2: Zelí dáme do mísy, přidáme polohrubou mouku, vejce, prolisovaný česnek, kmín a majoránku. Vše dobře promícháme.
Krok 3: Na prkénku vytvarujeme malé placky, které po obou stranách osmažíme v oleji.
Krok 4: Před podáváním necháme na ubrousku vsáknout přebytečný olej.
Zveřejněno 11. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mYR
Moje poznámka
Zelánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mYR
Nejnovější recepty
Jednoduchý perník
Přidáno před 55 minutami
Valašský kontrabáš
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí stehno a pečený květák se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí roštěnky
Přidáno před 18 hodinami
Zelánky
Přidáno před 19 hodinami
Holandský sýrový salát podle ČSN
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarůžková pomazánka (dle Kluků v akci)
Fitulka před 3 minutami
Andělsky nadýchaný perník
stribrnak před 43 minutami
Kořeněná polévka s bílými fazolemi zahuštěná vločkami
stribrnak před 43 minutami
Kuřecí kari nudličky se sýrem a pórkem na smetaně
tara23 před 2 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
kimlo před 2 hodinami
Pudinkové šátečky
Sima1996 před 2 hodinami
Karbanátek Mydláře
Eva S. před 2 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Misicka77 před 16 hodinami
Kachní rizoto na srbský způsob
Sahula před 16 hodinami
Cibulovo - bramborový krém
Sahula před 16 hodinami
Suroviny:
olej,
pepř mletý,
majoránka,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
zelí kysané,
kmín drcený,
česnek
Komentáře