Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelánky

Zelné placky u nás mají dlouhou tradici a připravují se na různé způsoby. Tyto připravíme z kysaného zelí a ochutíme je kmínem, česnekem a majoránkou. Po usmažení pěkně voní a jsou na povrchu křupavé.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kysané zelí dáme do mísy a důkladně vymačkáme. Když je skoro suché, pokrájíme ho na menší  kousky. Krok 2: Zelí dáme do mísy, přidáme polohrubou mouku, vejce, prolisovaný česnek, kmín a majoránku. Vše dobře promícháme. Krok 3: Na prkénku vytvarujeme malé placky, které po obou stranách osmažíme v oleji. Krok 4: Před podáváním necháme na ubrousku vsáknout přebytečný olej.

TIP: Jak se dělají zelné placky

Zveřejněno 11. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mYR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mYR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej, pepř mletý, majoránka, vejce, mouka polohrubá, sůl, zelí kysané, kmín drcený, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu