Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašský kontrabáš

Kontrabáš je tradiční valašské jídlo z brambor a pohanky. Obojí uvaříme zvlášť, pak promícháme s restovanou slaninou, cibulí a česnekem a nakonec krátce zapečeme. Výsledkem je vydatné, voňavé a lahodné jídlo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Krok 2: Pohanku připravíme jednoduše podle návodu na obalu. Krok 3: Na rozpálenou pánev (vhodnější je teflonová) nasypeme na kostičky nakrájenou slaninu a opékáme, dokud nezačne pouštět tuk. Přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli a plátky česneku a smažíme dozlatova. Krok 4: Brambory smícháme s pohankou, směsí slaniny s cibulí, dochutíme solí a majoránkou. Krok 5: Směs zprudka zapečeme ve vymazaném pekáčku dozlatova.

TIP: Co dalšího připravit z pohanky

Zveřejněno 12. 3. 2025

Poznámka autora poslirecept

Kontrabáš jíme nejraději s kysaným zelím. Můžeme ho ochutit i čerstvými bylinkami (dobromysl, saturejka).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašský kontrabáš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y1Qv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašský kontrabáš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y1Qv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, pohanka, slanina anglická, cibule, česnek, majoránka, sůl, olej

Přidat fotografie receptu