Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roštěnky

Hovězí roštěnky se díky delší přípravě hodí spíše na víkend. Maso ovoněné slaninou se poměrně dlouho dusí ve vlastní šťávě a vývaru a na závěr se k němu přidají houby. Výsledkem jsou šťavnaté a měkké plátky masa s omáčkou, která obalí každé sousto. Ideální přílohou je bulgur nebo rýže.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ReceptyodMonci

Středně náročný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 120 min

145 min (25 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm orestujeme z obou stran. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 4: Plátky masa přendáme do pekáče, posypeme mletým kmínem a zalijeme vývarem. Krok 5: Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu orestujeme na nepřilnavé pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a usmažíme dozlatova. Přidáme do pekáče k masu. Krok 6: Pekáč přikryjeme a maso vložíme do předehřáté trouby. Pečeme doměkka asi 60-80 minut. Mezitím propláchneme a namočíme sušené houby. Krok 7: Jakmile maso změkne, přidáme k němu scezené houby, opět přiklopíme a pečeme asi 20-30 minut. Podle chuti dosolíme. Krok 8: Ideální přílohou je bulgur nebo rýže, které připravíme podle návodu na obalu nebo v poměru 1 díl bulguru (rýže) na 2 díly vody.

TIP: Jak správně vařit bulgur

Zveřejněno 11. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roštěnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxM7G

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roštěnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxM7G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
roštěná hovězí, hořčice, slanina, houby sušené, cibule, mouka hladká, olej, sůl, pepř mletý, kmín mletý, vývar hovězí, bulgur

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu