Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zbytkové karbanátky

Určitě to znáte, občas se v lednici najde několik ingrediencí, které je nutno spotřebovat. Rozhodně je nevyhazujte. V tomto receptu zpracujete zbylé vařené brambory, chléb, uzeninu nebo sýr. Chutný oběd nebo večeři můžete mít na stole během chvilky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme najemno, sýr a mrkev nahrubo. Chleba namočíme do vývaru a vymačkáme. Slaninu, salám a cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 2: Přidáme nasekanou petrželku, vejce a škrob. Osolíme, okořeníme a promícháme. Podle potřeby přidáme hrubou mouku, abychom získali nelepivé těsto. Krok 3: Ze směsi vytvarujeme karbanátky, které usmažíme na oleji. Můžeme je také potřít olejem a upéct v troubě nebo v horkovzdušné fritéze. Krok 4: Podáváme teplé nebo studené, nejlépe se zeleninovým salátem.

TIP: Vaříme beze zbytků: Jak vařit efektivně a nevyhazovat jídlo zbytečně

Zveřejněno 12. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zbytkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk769

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zbytkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk769

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, chléb, vývar masový, slanina, salám, sýr tvrdý, cibule, mrkev, vejce, škrob, mouka hrubá, sůl, pepř mletý, petrželka zelená, koření grilovací, olej

Přidat fotografie receptu