Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špízy z bramborových knedlíků

Špízy z bramborových knedlíků jsou originální a chutný způsob, jak využít oblíbené české knedlíky v netradiční podobě. Kombinuje opečené kousky knedlíků se slaninou, klobásou, cibulí a paprikou, což vytváří lahodnou a křupavou pochoutku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Klobásu, slaninu, papriky a červenou cibuli pokrájíme na plátky. Krok 2: Knedlíky napichujeme na jehly střídavě s plátky klobásy, paprik, červené cibule a slaniny. Špízy potřeme olejem, osolíme a opepříme. Krok 3: Na dno zapékací mísy rozprostřeme vymačkané kyselé zelí (podle potřeby přisladíme), přidáme nakrájenou obyčejnou cibuli, rajčata a zbytek surovin, které se nevešly na jehly. Krok 4: Na tento základ položíme špízy a zapečeme při teplotě 200-210 °C asi 10 minut. Opékáme rychle, aby se knedlíky opekly ale nevysušily. Podle potřeby podlijeme.

TIP: Jak připravit špízy - oblíbené recepty

Zveřejněno 12. 3. 2025

Poznámka autorky Handour

Knedlíky použijeme zbylé od oběda nebo koupené. Získáme rychlý oběd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy z bramborových knedlíků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QR7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy z bramborových knedlíků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QR7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
knedlík bramborový, klobása, cibule červená, cibule, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, zelí kysané, rajče, slanina, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu