Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Báč s vinnou klobásou

Báč s vinnou klobásou je lahodná kombinace tradičního zapečeného bramborového těsta a šťavnaté vinné klobásy. Tento rustikální pokrm spojuje jemnou chuť brambor se svěžím aroma kořeněné klobásy, což vytváří dokonalou souhru chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

Forma průměr 32 cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Krok 2: K bramborám přidáme vejce, utřený česnek, mouku s droždím, 1 lžíci rozpuštěného sádla, mléko, sůl, koření. Vypracujeme těsto a necháme 20 minut v teple kynout. Krok 3: Formu vymažeme sádlem a vysypeme moukou. Troubu zapneme na 200 °C. Krok 4: Do formy nalijeme těsto, položíme na povrch do spirály vinnou klobásu, kterou mírně zatlačíme. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 °C, za občasného potření povrchu sádlem, dozlatova.

TIP: 15 receptů na jídla s vinnou klobásou - inspirace na každý den

Zveřejněno 12. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báč s vinnou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L95Zw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báč s vinnou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L95Zw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka hladká, klobása vinná, vejce, mléko, sádlo, droždí sušené, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, sádlo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu