Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečené vepřové v mrkvi

Šťavnaté vepřové maso, pomalu pečené s kořenovou zeleninou, získá bohatou chuť a jemnost, která se rozplývá na jazyku. Sladká mrkev dodá pokrmu příjemnou karamelovou vůni a spolu s bylinkami vytvoří dokonalou souhru chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min Bez doby odležení

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a mrkev na kolečka. Krok 2: Maso hodinu předem osolíme a přidáme pepř a kmín. Zamícháme a necháme v pokojové teplotě uležet. Krok 3: V pekáči vhodném do trouby rozpustíme sádlo a cibuli opečeme dozlatova. Krok 4: Přidáme maso, které jsme posypali moukou, zamíchali a zprudka opečeme. Krok 5: Přidáme zbytek koření, zalijeme vývarem a dáme přikryté do trouby na 130 °C na 45 minut. Krok 6: Poté promícháme a přisypeme mrkev. Opět zakryjeme a pečeme další půl hodinu. Krok 7: Pak promícháme, zvýšíme teplotu na 190 °C a dopečeme cca 25 minut. Krok 8: Asi 10 minut před koncem přidáme hrášek. Maso by mělo měkké jako dort. Krok 9: Šťáva pokud bude řídká, zahustíme trochou jíšky a omáčku pokud je třeba, dochutíme. Krok 10: Podáváme s rýži, bramborami a klidně i s tarhoňou.

TIP: Mrkev na talíři - oblíbené recepty, ve kterých je mrkev

Zveřejněno 12. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené vepřové v mrkvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wB6R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené vepřové v mrkvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wB6R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule, mrkev, hrášek mražený, sádlo, mouka hladká, vývar masový, koření nové koření, bobkový list, kmín mletý, sůl, pepř mletý, tymián sušený

Přidat fotografie receptu