Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové palačinky s brynzou

Na této voňavé dobrotě si jistě pochutnáte i vy. Na pánvi opékané, tenké placičky z bramborového těsta potřete brynzou, přidáte dokřupava osmaženou slaninu a zarolujete. Všechny chutě v tomto jídle se dobře doplňují.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brynzu rozmícháme s malým množstvím mléka. Krok 2: Slaninu nakrájíme na nudličky, opečeme na suché pánvi a vyjmeme z vypečeného tuku. Krok 3: Brambory oloupeme a jemně nastrouháme na vál. Posypeme solí, hladkou moukou a rukama zpracujeme na těsto. Vytvoříme váleček a nožem nakrájíme na dílky. Každý dílek vyválíme na pomoučeném válu na placku. Krok 4: Na suché pánvi placku po obou stranách zvolna opečeme, až se vytvoří zlatohnědé fleky. Protože těsto rychle řídne, je lepší použít několik pánví najednou. Není dobré zapracovat více mouky, placky jsou pak tvrdé. Krok 5: Upečené placky skládáme na sebe a uchováme v teple. Krok 6: Nakonec je potřeme připravenou brynzou, křupavou slaninou a zarolujeme. Pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme petrželkou a podáváme.

Zveřejněno 15. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové palačinky s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M85JA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové palačinky s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M85JA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brynza, mléko, slanina, brambory, sůl, mouka hladká, máslo, petrželka

Přidat fotografie receptu