Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové bulky

Připravit domácí čokoládové bulky není vůbec složité. Ať už použijete bílou, mléčnou nebo hořkou čokoládu, bulky budou nadýchané a lahodné. Čokoláda se v nich při pečení krásně rozteče a sladce zavoní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme teplou vodu, droždí a cukr a promícháme. Přidáme mouku, sůl a na kousky pokrájenou čokoládu. Pořádně prohněteme. Krok 2: Těsto je hodně lepivé, maličko ho posypeme moukou a dáme na teplé místo vykynout.
Těsto by mělo kynout asi 1,5-2 hodiny. Krok 3: Po vykynutí nasypeme na pracovní desku větší množství mouky, vyklopíme na ni těsto a i shora ho posypeme moukou. Krok 4: Těsto rozdělíme na volitelné množství dílů.
Každý z kousků pokroutíme a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 5: Bulky pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C asi 15-20 minut.

TIP: 15 osvědčených receptů na domácí čokoládu

Zveřejněno 14. 3. 2025

Poznámka autorky Eevous

Těsto v žádném případě znovu nehněteme ani v robotu ani rukama.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6jQJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6jQJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, droždí sušené, mouka hladká, cukr, sůl, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu