Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný perník

Perník patří mezi moučníky, které zvládne připravit i začátečník. Lité těsto doplní nastrouhaná jablka, která zajistí, že moučník bude dokonale vláčný a šťavnatý. S ořechy a polevou z čokolády si jej vychutnáte ve všední i sváteční den.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Zdrava5 Zdrava5

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva. Přidáme kakao, vlašské ořechy, cukr, vejce a olej. Vše promícháme. Krok 2: Nastrouhaná jablka vmícháme do směsi. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko, abych těsto bylo pěkně lité, tedy polotekuté a nalijeme jej na menší plech vystlaný pečicím papírem. Krok 3: Pečeme v troubě při teplotě 180 °C asi 40 minut. Po upečení ho necháme vychladnout. Krok 4: Mezitím vezmeme vysokoprocentní čokoládu, nalámeme ji do misky, promícháme se 3 lžícemi mléka a rozpustíme v mikrovlnné troubě. Rozehřátou čokoládou potřeme perník a posypeme strouhanými ořechy.

TIP: Jak ozdobit perník na plechu

Zveřejněno 17. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN5Qn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN5Qn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, kakao, ořechy vlašské, kypřící prášek do pečiva, cukr třtinový, vejce, olej, jablko, mléko, čokoláda tmavá, mléko, ořechy strouhané

Přidat fotografie receptu