Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes po česku

Masová pomazánka z krkovice a vepřového sádla, podlitá bílým vínem. Udělá spoustu parády nejen na čerstvém chlebu, ale i jako jedlý dárek. Originální rillettes pochází z Francie, avšak v této variaci najdete české suroviny a koření.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 255 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 240 min

255 min (15 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové sádlo nakrájíme na kostky 2x2 cm a krkovici na 4x4 cm. Krok 2: Sádlo dáme do hrnce a při mírné teplotě škvaříme, dokud nepustí tuk, ale škvarky jsou ještě světlé. Přidáme nakrájenou krkovici, osolíme a zamícháme. Krok 3: Nyní necháme původní nádobu nebo zvolíme pomalý hrnec. Vše zvolna táhneme (nesmí se škvařit) 1,5 hodiny. Poté podlijeme vínem a dále dusíme 1 hodinu. Přidáme pepř a kmín a již odkryté dusíme další hodinu. Krok 4: Maso natrháme vidličkou a vrátíme zpět. Necháme chvilku prochladnout a teplé nalijeme do čistých skleniček. Očistíme hrdla, uzavřeme a dáme do chladna.

TIP: Jak zavařit maso a masové polotovary

Zveřejněno 17. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rillettes po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mW6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rillettes po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mW6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo vepřové, víno bílé, sůl, pepř mletý, kmín drcený

Přidat fotografie receptu